29 Mayıs 2014 Perşembe

Laser Tag

Bu gün size Lasertag'ten bahsedecegim. Son yillarin furyasi aslinda ama Almanya'ya daha yeni yeni gelmeye basladi. Yada bizim yakinlarimiza yeni geldi diyelim.

Lasertag arkadaslariniz ile oynadiginiz bir oyun. Büyük salonlara kurulan parkurlar sayesinde iki farkli gruba ayriliyorsunuz ve bir savas filminde ki gibi birbirinizi yakalayip vurmaya calisiyorsunuz. Vurma kelimesini özellikle kullanmak istemedikleri icin ingilizce Tag kelimesini yani isaretlemeyi kullaniyorlar bu oyunda.

Oyuna baslarken üzerinize elektronik bir yelek geciriyorsunuz. Belirli bir puaniniz var ve yelegin yaninda da laser isinlari sacan bir oyuncak tabanca.
Oyunda önemli olan elinizde bulunan laser isini sayisi ile karsi takimi isaretlemek. Isaretlendiginiz taktirde puaninizdan 100 puan eksiliyor, isaretlediginiz de 1oo puan kazaniyorsunuz.

Isaretlendiginiz zaman bes saniye icin donuyorsunuz. O sirada ne isaretlene biliyorsunuz ne de isaretleye biliyorsunuz.
20 dakika sürüyor bir oyun. Bir oyun 6-7 Euro arasi. 20 dakika kulaga cok az geliyor belki ama oradan oraya kosturdugunuz parkurkarlarin arkasina saklandiginiz icin iki oyun pespese oynadiktan sonra sirilsiklam cikiyorsunuz salondan. Yaninizda muhakkak tisört götürün. Pazar aksami arkadaslarim ile gitmistim. Yarin da gidecegiz. Gecmis dogum günümü kutlayacagiz cocuk gibi ordan oraya ziplayi birbirimizi isaretleyecegiz.
Ilk oyunda sondan bir önceki, ikinci okuyunda ise sonuncu oldum. Karsi takim tanimadigimiz insanlardan olusuyordu. Babalari ile ogullari. Salonun sahibi "Biriniz isaretlendiginde bes  saniye icin donuyor. Bu arada isaretlenen birinin yanina gidip bes saniyeyi bekleyip hemen yine onu isaretlemeyin. Bu bir haksizlik" dedi. Dedi ki ne dedi. O iki bacaksiz oglan var ya, iste tam da bunu yaptilar benim ile. Gitti puanciklarim.
Ahu Kader

Fotograflar google'den alintidir.
Iny(A)hu'dan masallar dinlediniz. Esen kalin.

2 yorum:

  1. How i met your mother'da görmüştüm :)
    İyi eğlenceler canım benim :*

    YanıtlaSil
  2. bu oyunu oynamak için sabırsızlanıyorum
    harika bir şey :)

    YanıtlaSil