29 Nisan 2014 Salı

Deniz

denizlerin ve okyanuslarin mitolojide anlatilana gore anlatilana gore cok tuzlu olmasinin nedeni Uranosun erkeklik organi kesildiginde denize duşmuş olmasi ve bundan cikan spermlerle deniz suyunun tadini degiştirmesi. Ama asil gercek daha farkli. 

Ciftleşme donemine giren Orkalarin ve diger balinalarin boşalmalari esnasinda yaklaşik olarak 300 galon spermi suya birakmalari olarak kaynaklaniyor. Atlas ve pasifik okyanusuna bagli olarak kuzey buz denizi, ak deniz, ege denizi ve marnara denizi bunlardan fazlasiyla da payini aliyor. Denizin neden tuzlu nehirin neden tuzsuz oldugunu da burdan anlayabiliriz. Ama asil sorun bu degil tabiki. Asil sorun klasik olarak iki Turk erkeginin plaja gitmesi ve yaşayacaklari " aaa bu bana mi bakti " bakişlarinin perde arkasi. 
Ayiptir soylemesi şu an plaja sere serpe yatmiş milleti kesiyorum azcik kim ne yapiyor diye.. Ohm.. Bu ayri bi konu bunu gecelim.

İki erkek plaja gittiginde olabilecek muhabbetler " karşimizdaki masum sarişin rus kizinin apiş arasindan" başka birşey degildir bana gore. Boyle dedim ama ben sizin bildiginiz erkeklerden degilim haha. 
Afrodit Uranosun kizi olarak gelmiş dunyaya. Efsaneler onun devasa bir istiridyeden ciktigini ve ya denizin kopugunden ciktigini da soyler durur. Neden denizden cikmiş diye soranlar olursa da Uranos hani spermlerini birakmişti ya suya. İşte ondan. O zaman denizler neymiiişşşş Mitolojiye gore dişi varliklarmiş ve bir erkekle ciftleşmede hemen bişey cikariyorlarmiş. Bu varsayim cikabilir tabi ortaya. Ama okyanuslar erkek. cunku tanrilari erkek. Okeanos... tabi o zamanlar posi mosi yok daha ortada. Gaia almiş yer kureyi topraklari filan, Okeanosa da okyanuslar kalmiş işte... Rhea da gokyuzunu almiş. Canlari sikildikca patir patir bi yerlerden bişeyler cikarmişlar. 


Bunlarda Çektiğim Resimler




















Iny(A)hu'dan masallar dinlediniz. Esen kalin.

12 yorum:

  1. Ilk fotografta ki insanlar :O

    YanıtlaSil
  2. şimdi yazanların hepsini tek tek internette aratıp saatlerce okuyasım geldiysede hala bitirmem gereken bir tezim var :'( (isyeaaağğnn).

    YanıtlaSil
  3. Böğğ midem bulandı :P
    İnyaa niye anlattın ki şimdi bunu bana :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama oyleeee :):)
      gercekler acidir hep hehehe

      Sil
    2. Iyy düşündükçe midem bulanıyo :D
      Gerçekler bu kadar acı olmasın inyaa :P

      Sil
  4. Mitolojiyi her zaman ilginç bulmuşumdur ancak denizin neden tuzlu olduğu kısmı midemi bulandırdı biraz :D
    Fotoğraflar çok güzell :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mitoloji işte :D:D
      cigu kismi oyle ama tu konusunda. bide kaya tuzu fln var işte :)
      resimler icin teşekur :)

      Sil
  5. Okadar sevdigim denizden tiksindirdigin için saol :d

    YanıtlaSil